VOOR VRAGEN OF EEN AFSPRAAK BEL +31 (0)492 35 15 50 OF +31 6 511 313 06

ONS BEDRIJF

Zonnepanelenreiniging

Zonnepanelenreiniging

Wanneer u zonnepanelen heeft wilt u hiermee natuurlijk een optimaal rendement bereiken. Veel eigenaren denken dat hun zonnepanelen volledig worden schoongespoeld door een flinke regenbui.

Dit is echter onjuist; stof, vogelpoep en ander vuil blijven achter, waardoor het rendement snel achteruit gaat. Daarnaast kan vervuiling zoals fijn stof en bladeren ervoor zorgen dat een deel van uw zonnepanelen oververhit en onherstelbaar beschadigd raken. Goed en regelmatig reinigen van uw zonnepanelen is dus van essentieel belang.

 

Osmose water

Het beste kunt u de zonnepanelen reinigen met osmosewater. Osmose water is water waarin geen mineralen en zouten meer aanwezig zijn. Dit water heeft een sterker reinigend vermogen dan normaal leidingwater. Het gaat namelijk een verbinding aan met het aanwezige vuil en zal het zelfs uit de poriën van de zonnepanelenhalen.

Kortom, het reinigen van uw zonnepanelen heeft de volgende voordelen:

- Hoger rendement van uw panelen

- Langere levensduur

- Schoner dak

Door het zeer hoge rendement verdient de investering zichzelf terug!

 

Hoeveel vermogen verliezen vuile zonnepanelen?

Als u een zonnebril opzet zal minder zonlicht uw ogen bereiken,

vuil is een soort zonnebril voor zonnepanelen.

Het doel van zonnepaneel producenten is ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk licht (fotonen) de zonnecellen kan bereiken. Reflectie van het glas en onzuiverheden in het zonnepaneel zullen nadelige effecten hebben voor het uiteindelijke vermogen van het zonnepaneel.

 

Hoewel veel factoren invloed hebben op het produceren van energie bij zonnepanelen zijn experts het eens dat u door vuil op het paneel energie zult verliezen.

Het verlies door vuil kan oplopen tot 15% of soms meer. De opstelling en de locatie van uw zonnepanelen bepaald de uiteindelijke effecten van vuil op het zonnepaneel. Vuil zal de levensduur van zonnepanelen tevens verkorten en is het dus van belang de panelen soms te (laten) reinigen.

 

Wat doet vuil met een zonnepaneel?

Zonnepanelen die in landscape opstelling zijn geplaatst op een plat of dakpannen dak hebben anders last van vuil dan zonnepanelen in protret opstelling.

 

Vuil en stof wat op het zonnepaneel valt zal door regen en sneeuw naar de onderrand van het paneel spoelen, hierdoor ontstaat er een rand met vuil en alg dat tussen het glas en het aluminium frame zal ophopen. Dit "randje" vuil zorgt ervoor dat de onderste interne string minder licht kan ontvangen en dus minder energie zal produceren, dit heeft tot gevolg dat deze string in by-pass wordt gezet en verliest u 1/3de van de energieopbrengst.

 

Alg en vuil kan ervoor zorgen dat uw systeem binnen een aantal jaar na aanschaf slechts 2/3de aan energie zal produceren. Tevens zal door ophoping van alg en vuil de kans worden vergroot dat het zonnepaneel lek raakt en er vocht tussen het glas en de zonnecellen kan kruipen.

 

Regen dat op een plat dak valt spat viezigheid op dat op het dak ligt, u zult merken dat na een regenbui het paneel vies is geworden door dit opspattende vuil. Dit proces versnelt de afname van energieproductie en is het dus zaak een systeem op een plat dak vaker te reinigen.

 

Voordelen op een rij

Alle voordelen van zonnepanelenreiniging door ABD-cleaning op een rij:

- De panelen presteren optimaal door een gedegen reiniging

- Hoger rendement

- Langere levensduur van de zonnepanelen

- Duurzaam reinigen zonder gebruik van chemicaliën

- 1 keer per jaar reinigen is doorgaans voldoende

 

U kunt bij ons een zonnepaneel-abonnement afsluiten

Dit houdt in dat wij jaarlijks uw reinigingsbeurt inplannen en u daarna contacteren voor een afspraak.

Wij benaderen u voor een afspraak in plaats van andersom. Zo hoeft u nergens aan te denken.

Bij een abonnement wordt de schoonmaak-beurt zeker niet vergeten!

 

Voor meer info of een vrijblijvende offerte - Tel. 06-51131306

Over Ons

Door de jaren heen profileert ABD Cleaning zich als een sterk en gespecialiseerd bedrijf binnen de schoonmaakbranche met vestigingen in Gemert en Nijmegen.

Contact

Adres: St. Annastraat 51

Tel. +31 (0)492 -35 15 50

Email: info@abdcleaning.nl

 

© 2019 Copyright by ABD Cleaning. All Rights Reserved.